Potrebné ingrediencie:
500 g kuracích krídeliek
4 marhule
2 lyžice medu
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice ketchupu
2 lyžice čili omáčky
2 strúčiky cesnaku (nasekané)
1 lyžička mletej papriky
1 lyžička sušeného oregana
1 lyžička korenia na grilovanie
Soľ a korenie podľa chuti
Olivový olej (na potretie grilovacieho roštu)
Postup:
V miske zmiešajte med, sójovú omáčku, ketchup, čili omáčku, nasekaný cesnak, mletú papriku, sušený oregano, korenie na grilovanie, soľ a korenie podľa chuti. Vznikne marináda pre krídelká.
Krídelká umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ich vložte do pripravenej marinády a dôkladne ich obalte. Nechajte krídelká marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu (ideálne je nechať ich cez noc).
Marhule prekrojte na polovice a vykrojte im kôstku. Každú polovicu ešte raz rozkrojte, takže z jednej marhule získate 4 štvrtiny. Pokvapkajte marhule malým množstvom medu a nechajte ich stranou.
Gril pripravte na priame stredné horáčiky a nechajte ho predhriať. Ak používate grilovací rošt, potrite ho olivovým olejom, aby sa krídelká nepriľnuli.
Položte marinované krídelká na rozpálený gril a pečte ich približne 20-25 minút, pravidelne ich obracajte, aby sa pekne prepečené z každej strany.
Asi 5 minút pred koncom pečenia pridajte na gril aj marhule. Opečte ich zo všetkých strán, kým sa krásne zohrejú a dostanú grilovací vzor.
Hotové krídelká a marhule vyberte z grilu a nechajte ich chvíľu odpočívať. Pokvapkajte marhule zvyšným medom.
Servírujte pikantné krídelká s grilovanými marhuleami ako hlavný jedlo alebo ako prílohu si môžete pripraviť zeleninový šalát alebo grilovanú zeleninu. Na zeleninový šalát môžete použiť čerstvé listové zelené, rajčiny, papriky, uhorky a ďalšie obľúbené zeleninové prísady. Ochutite ho soľou, korením, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Keď sú krídelká a marhule dostatočne odpočinuté, podávajte ich na tanier s prílohou a ozdobte petržlenovým listom alebo čerstvou koriandrovou vňaťou.
Toto je jednoduchý recept na pikantné krídelká s grilovanými marhuľami, ktorý vám poskytne skvelú kombináciu pikantnej a sladkej chuti. Nezabudnite prispôsobiť množstvo korenia a dochucovadiel podľa svojich preferencií. Užite si to!
© 2023